maandag 1 augustus 2016

koude pastasalade met rode pesto

Hallo!!

Nu is het niet zo'n goed weer meer, maar dit gerechtje is echt ideaal bij warm zomerweer! Het is fris en lekker! 

Ingrediënten:

voor de rode pesto:


  • 200 g zongedroogde tomaten (op olie)
  • 1 koffielepel tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 40 g Parmezaanse kaas (blokje)
  • 2 teentjes look
  • 10 cl olijfolie
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 20 g pijnboompitten
(recept van Jeroen Meus)


  • groene olijven (naar smaak)
  • 400 gram kipfilet
  • kerstomaatjes (naar smaak)
  • mozzarellabolletjes (1 pakje van Galbani)
  • kippenkruiden
  • peper
  • zout
  • boter
meng alle ingrediënten van de rode pesto bij elkaar in de blender.
Bak de kip met kippenkruiden en kruid goed af met peper en eventueel zout. Snijd de kip in kleine blokjes.
kook de pasta gaar (wij gebruikten penne)
snijdt de olijven in ringetjes, de kerstomaatjes en de mozzarellabolletjes in 2.
Meng alles bij elkaar: klaar is Kees!

Om het echt fris te hebben, kan je het best nog wat laten afkoelen in de frigo.

Smakelijk!!!

Hierbij nog een foto:


2 opmerkingen: