vrijdag 5 augustus 2016

casarecce con pesto alla siciliana

Simpel en lekker deze pasta. Ik zou er wel iets van garnituur bijdoen als je het als avondeten eet, want het is wat eentonig. Om je maag te vullen hoeft dat niet, want het vult goed, aangezien er ricotta en parmezaan in de pesto zit. Ik haalde het recept van een Italiaanse site: giallo zafferano
Maar aangezien jullie waarschijnlijk niet allemaal Italiaans kunnen, zet ik het even hier op de blog.

Ingrediënten (4 pers.):

  • 500 gr. rijpe tomaten (liefst kleine tomaatjes (geen kers-)
  • 150 gr. olijfolie
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • 100 gr. geraspte parmezaan
  • 150 gr. ricotta
  • peper
  • zout
  • 1 bot basilicum
  • 400 gr. pasta (casarecce)
  1. Snijd de tomaten in 4 en haal de pitjes eruit
  2. Doe de tomaten in de blender samen met de basilicum, pijnboompitjes, ricotta, parmezaan en olijfolie.
  3. Kruid de pesto af met peper en zout naar smaak.
  4. kook de pasta beetgaar in gezouten water, met olijfolie zodat de pasta niet plakt.
  5. Giet de pasta af en doe terug in de pot samen met de pesto.
  6. Als de pesto warm is, kan je opdienen!
Smakelijk!!




1 opmerking: